lørdag den 29. september 2012

kort med rammer

Sidst jeg fik min månedspakke fra swirlydoos besluttede jeg at ville se hvor mange kort jeg kunne få ud af tingene fra 1 måned. Jeg må indrømme at tiden er løbet fra mig, har fået midlertidigt arbejde (super dejligt og virkelig udfordrende) så tiden til scrap har der ikke været meget af.
Foreløbig har jeg nået lidt og dette kort er et af bidragene.

Jeg har brugt en embossingfolder til baggrunden, papiret jeg har embosset er emballage fra embossingfolderen, og så jeg ellers sat lidt papir, rammer og blomster på kortet. Der er også lige blevet plads til en billet fra Vivi  og hendes blog - klik her for at se dem. og tusind tak til Vivi.

Det er dejligt med en søndag hvor jeg absolut ingenting skal, måske lidt oprydning, vaske tøj og forhåbentlig lidt scrap....



torsdag den 27. september 2012

blomster krukke kort


For noget tid siden havde jeg set en tutorial på en sådan blomsterkrukke, den er fundet her www.splitcoaststampers.com. Så den måtte da prøves, og jeg har brugt lidt forskellige blomster. Typisk mig så havde jeg svært ved at stoppe med at sætte blomster på, synes lige der skulle een mere på.....




Sådan ser kortet ud når det er taget ud, og der er plads på bagsiden til at skrive.



fredag den 21. september 2012

kort med skabelon eller maske

Dette kort er lavet med 2 forskellige skabeloner / masker (eller hvad man nu lige skal kalde dem...)

Jeg har brugt Pan Pastel til kortet, de er utrolig nemme at blende og at påføre, jeg har forsøgt at fiksere dem med noget spray og det ser ud til at virke, så de ikke smitter af når man rører ved kortet.....

Pan Pastel er jo nok beregnet til at male på lærred, men de er utrolig nemme at bruge, og det giver lidt andre muligheder end andre flydende farver eller stempelsværte.

Jeg har ikke så mange farver endnu, men jeg skal nu også nok lige afprøve lidt flere ting for at finde ud af om jeg skal købe flere eller de 4 farver jeg har er nok til det jeg skal bruge dem til.....  de er i hvert fald sjove at arbejde med.

onsdag den 19. september 2012

3D kort fra Holland




Da vi var på sommerferie var det både i Frankrig og i Holland. Særlig Holland har mange hobbybutikker, og der er virkelig mange og de har mange forskellige ting. 3D kort fylder meget i Holland og jeg købte et par hæfter med forskellige kort hvor man bare skal klippe tingene ud og lime på kortet - alt er med.

Man behøver selvfølgelig ikke at lave kortene som i bladet, men det kan nogle gange være afslappende bare at klippe og lime uden at skulle tænke så meget.  Jeg har lavet disse kort næsten som i bladene og i stedet for 3D puder har jeg limet med silicone lim og rullet motiverne så det giver en lidt anderledes effekt.

Jeg synes det sjovere at lave 3D kort på denne måde, og selvom jeg ikke laver ret mange 3D kort, så kan jeg godt lide at lave lidt engang imellem.

Julekortet er fra et hæfte med mange julekort i gammel stil, de er dog næsten helt færdige. Baggrunden er eet  stykke papir og slet ikke i de lag som det ud til at være - men om jeg får lavet resten eller bare bruger dele af dem, ja det må tiden vise.

mandag den 17. september 2012

kort med biler

Man kan finde mange spændende ting på loppemarked - bl.a. bøger. Jeg har vist nok et par stykker efterhånden.... for noget tid siden fandt jeg en bog med en bil på hver side i det meste af bogen. Bl.a den gamle på bil på dette kort.

Der er mange flere i bogen og stort set alle er gamle biler og i mange forskellige farver. Jeg er sikker på at det kan blive til mange kort i forskellig stil.
Når jeg laver kort til mænd plejer at begrænse mit behov for at lægge mange ting på kortet, og dette kort har  da også kun fået en swirl i plast med noget hvid maling på.

Kanterne er "selvfølgelig" distresset med en blå distress ink (jeg kan ikke lade være) og jeg synes da også at det giver en god effekt.

lørdag den 15. september 2012

Tutorial på foldekort - 50 års fødselsdag

Tak for alle kommentarerne - jeg er rigtig glad for hver eneste kommentar. Jeg læser dem med stor fornøjelse.

Jeg vil nu forsøge at lave en tutorial for det foldede kort jeg lavede for et par indlæg siden - kortet jeg lavede til en 50 års fødselsdag.
Jeg bruger inch som mål, da det er lettere at vise. Hvis der mangler noget info eller der er noget du ikke lige forstår hvad jeg mener så kontakt mig endelig.

Hvert "opslag" er 1 alm scrapbooking ark på 12 x 12 inch.
På billedet har jeg tegnet op de steder der skal scores.
Først foldes arket hjørne mod hjørne, så de 2 diagonale linier foldes.
Derefter foldes/scores linien i midten - scor ved 6 inches.
Som det sidste scores alle hjørnerne så der bliver et hjørne på 3x3 inch.



På næste billede har jeg vist hvilken vej foldene skal vende.


 Således ser kortet ud når det er foldet sammen.


Her er også vist hvordan linerne er foldet - bare set fra den indvendige side.
Hvis du vil lave et minialbum eller et kort med flere opslag, så skal kortene foldes sammen og limes sammen front mod front. Jeg lavede mit kort med 2 sider, og derfor med 2 opslag.

Det kan være en fordel at lave nogle skabeloner på de elementer som man vil klippe ud - fold et ekstra stykke papir og klip delene ud - lav dem evt lidt mindre så er der plads til at folde kortet sammen.


Håber du kan bruge min lille tutorial - se det færdige kort på mit forrige indlæg.

tirsdag den 11. september 2012

Jeg var med til scrapklub syd dag i lørdags og det var super hyggeligt. Det var første gang jeg var med, men bestemt ikke sidste gang. Anja havde lavet en skitse til kort og en til LO som vi kunne lave og så kigge på de forskellige bidrag når vi mødes. Det var super sjovt at se de forskellige bidrag og der var mange rigtig flotte bidrag - her ovenfor er mit bidrag.


 Jeg fik lavet lidt - det blev ikke til så forfærdelig meget, men det var jo også meget vigtig at se hvad de andre laver og bare snakke om alt muligt.
Kortet har jeg lavet færdige herhjemme efterfølgende.

mandag den 3. september 2012

50 års fødselsdagskort

Allerførst tusind tak for de kommentarer I ligger på min blog. Jeg bliver glad hver gang. Skulle der være nogle der vil lifte nogle af mine kort, så er I altid velkommen til det, jeg bliver kun beæret hvis der er nogle der har lyst til det. Skulle der være spørgsmål til noget af det jeg har lavet så kontakt mig endelig.





Nu til dagens kort - jeg så dette kort på et marked i Husum (Nordtyskland), hun havde lavet det som minialbum. Jeg kiggede godt på hvordan det var foldet, da hun ikke havde nogen blog eller hjemmeside med vejledning på. Da vi kom hjem gik jeg igang efter hukommelsen og fik foldet kortet.








Set forfra ligner det nærmest et hus.... jeg har foldet 2 hele scrapark og limet dem sammen, så der bliver 2 opslag
Jeg har brugt 2 sider af Tim Holtz craft resist papir og farvet det med distress stains.




Jeg skulle bruge et kort til en 50 års fødselsdag og der skulle være noget med nogle syting, da fødselaren skulle have et gavekort til et kursus hos en skrædder og så selvfølgelig en fødsesdagshilsen. Det første opslag var reserveret til alle sytingene, jeg hentede nogle billeder på skrædderens hjemmeside og tilføjede lidt giner, rammer, knapper, blomster m.m. Alle blomsterne er lavet i stof. Lidt embossingfoldere er også brugt og et enkelt stempel.

Et par detaljer fra 1. opslag


Så til 2. opslag - her var fødselsdagshilsen og plads til gavekortet var i fokus. Jeg har blandet så meget som muligt, men forsøgt at holde det indenfor de samme farvetoner, og så er der ellers pyntet med perler og lidt glimmerspray.





Det har været et rigtig sjovt kort at lave, hvis der skulle være nogle der gerne vil have målene hvor jeg lavet scoringslinjerne, så sig til så vil jeg forsøgt at lave en skitse der beskriver det.
Modtageren blev rigtig glad for kortet, og flere af gæsterne var ret imponeret, det gjorde fornøjelsen ved at lave kortet endnu større, og det jo altid dejligt når folk kan lide det man laver.


Det blev et ret langt indlæg - håber I har set med hele vejen.....


Jeg deltager med kortet i udfordringen hos Card and Scrap hvor der skal bruges dies.