lørdag den 28. juli 2012

en masse inspiration.... fra Frankrig og Holland

Vi har lige været på en dejlig ferie i Frankrig og Holland. I Frankrig så vi Tour de France et par dage og resten var alm ferie. I Frankrig har de en masse skønne scrapbooking blade og jeg har vist nok købt min del af dem.... jeg har kigget en masse i dem, og der er stadig masser af inspiration tilbage at kigge på. Der var også et par forretninger som var værd at kigge på. Jeg har også deltaget på et online kursus - Stretch your stamps, her har jeg også en masse liggende jeg skal prøve. Og sidst men ikke mindst var vi jo også i Holland, og her har de hobbyforretninger så man bliver helt svimmel.... Jeg købte et par blade og et par andre ting. Nogle af de dage vi var afsted regnede det lidt.... (de har det vist gjort mange steder) men så er det jo perfekt at besøge en hobbyforretning....
Lige nu er der så mange ting jeg skal lave, og jeg løber ikke tør for ideer sådan lige med det samme.


Det kan være svært at huske hvor de forskellige ideer kommer fra - men jeg forsøger. Det øverste med den gule baggrund er lavet med en gul highligther pen - sværtet med valnut stain distress ink og stemplet med sort sværte.... det næste er fra kursus Strech your stamp, et hvidt kort er stempel med et negativ baggrundstempel og så har jeg ellers farvet med farveblyanter i et tilfældig rækkefølge - næsten tilfældig.


En af de ting jeg så i Holland - var denne gule blomst. Den er klippet ud af noget plastligende, holdt over et stearinlys og i et par sekunder kan man forme bladene. Det hedder også noget med 3D shape - Det er så meget plastik at det skinner og det gør faktisk at jeg synes de er ok - man er ikke i tvivl..... og blandet med noget mat scrapbooking papir synes jeg kontrasten er fin. Det giver i hvert fald masser af farver.
 I Holland er der rigtig meget med 3D, og der var mange søde og sjove ideer. Jeg kan godt lige at kombinere alle mulige teknikker og lidt 3D blandet med scrapbooking teknikker kan blive ret spændende.

Dejligt at være tilbage fra ferie med alle de nye ideer, materialer, blade og mange gode ferieoplevelser.



mandag den 16. juli 2012

70 års fødselsdagskort

Jeg skulle lave et kort til at dem i min rotary klub og hvad skulle jeg finde på. I et af mine engelske hobbyblade så jeg et kort i blå og gul lavet nogenlunde som dette og det gav mig ideen til dette kort. Rotary hjulet er jo netop blå og gul.
Så gjaldt det om at finde nogle blå og gule papirer - få dem skåret ud og limet på. Så skar jeg et hul ved samlingspunktet og embossede det efterfølgende i embosssingfolder.
Rotaryhjulet har jeg lavet med Tim Holtz gear die, og det var bare at 2 hul og samle dem så det så rigtig ud - og en ekstra blev lavet i blå så den kunne skæret ud.
Det blå papir jeg har brugt bag hjulet - den blå cirkel på hjulet - og bag ved tillykke mærket = noget special papir som ligner velour.

Den gamle nøgle er bare til pynt og passer med farven i tallet 70.

Så den opgave jeg synes var lidt svær, blev pludselig meget nem - dejlig at få inspiration så mange steder fra. Og jeg nyder da også at tage på blog-rundfart for at blive inspireret. Og jeg håber at mine kort også kan give lidt inspiration til andre.

onsdag den 11. juli 2012

blomster og tape


Et sted på min blogtur eller på pinterest så jeg noget med at stemple ovenpå tissuetape. Det måtte jeg prøve. Det blev ikke særlig tydelig og det er nok fordi den tape jeg har er ret tæt i mønstret. Så jeg måtte gøre et eller andet.... først farvede jeg blomsten og sommerfuglene og for at gøre farven endnu mere tydeligt lagde et lag glossy accent ovenpå og nu kan man da se blomsten.

Baggrunden ligner egentlig ikke tape og det kan jeg faktisk godt lide, jeg må bare have købt noget tape som ikke er så mønstret, og det er jo altid dejligt at finde ud af at der er noget man mangler......:-)

Stemplet med hortensia`en er simpelthen et super stempel - det er et af dem jeg havde udvalgt på forhånd inden en convention og det kan bruges igen og igen. Et af mine yndlingstempler.


lørdag den 7. juli 2012

tutorial fra swirlydoos

Jeg nyder stadig at få min månedlige pakke fra Swirlydoos - der ligger meget spændende og venter på at jeg får tid.... men nogle gange må jeg bare straks igang.
Det skete da jeg læste om hvordan dette kort er lavet - se tutorial her på juni  måneds tag.
Mit ligner ikke helt, men det er da lidt derhenad... det er en rigtig sjov teknik.
Når man har lavet papiret og vil skære det op, så husk lige på hvilken vej striberne skal gå - jeg kom til at vende det forkert i forhold til hvad jeg egentlig ville. Det er nemlig bedst at skære med bagsiden op, så jeg jeg det ikke før jeg havde skåret.

tirsdag den 3. juli 2012

tissue tape på kort

Jeg var nødt til at forsøge lidt mere med dette tape - det er jo noget dejligt materiale og jeg synes også det er rigtig flot i mønstrene.

Basen er et beige kort - passer helt perfekt til denne tape og jeg satte lidt på den ene vej og lidt den anden vej.
Derefter stemplede jeg kortet med et flot aflang stempel og først synes jeg det var helt forkert, for jeg havde forestillet mig at stemplet blev meget tydeligere, så jeg lagde det væk i et stykke tid.

da jeg tog det frem igen, synes jeg egentlig det var ok, og jeg sværtede lidt distress ink på kanterne og fandt et tillykke mærke som passede i farverne (det har jeg lavet for lang siden, og dengang blev det helt forkert...)

Jeg kan faktisk godt lide det slidte og lidt rodet udseende kortet har.... og det er da i hvert fald ret enkelt at lave.

søndag den 1. juli 2012

baby kort

Da jeg så dette baby papir i Panduro hobby var jeg solgt - det måtte jeg simpelthen bare eje - der var et ark med de sødeste billeder og en flot bagside - og et tekstark med forskellige farver.

Baggrunden er en blanding af spray og distress ink - sådan en tilfældig blanding som man aldrig rigtig ved hvordan det falder ud.... men denne synes jeg passede lige til det babyblå i teksten og billedet.

Den lille dragt og sikkerhedsnål er noget gammelt pynt som jeg ikke rigtig har kunnet bruge før nu.